Eerste Honours College van de Campus Den Haag van start!

Arco Timmermans, bijzonder hoogleraar Public Affairs, verzorgde op woensdag 26 februari de start van het eerste Honours College-traject van de Faculteit Campus Den Haag. Het traject is getiteld "Expertise in Practice: Advising on dilemmas in society".

Het traject biedt getalenteerde studenten de mogelijkheid om vanaf hun eerste studiejaar kennis te maken met de wijze waarop wetenschappelijke- en praktijkkennis ingezet kunnen worden om maatschappelijke dilemma's in het bedrijfsleven en in de politiek op een efficiënte manier op te lossen. Dit jaar zijn 30 studenten van verschillende opleidingen, zoals Bestuurskunde, International Studies en Biologie, begonnen met dit driejarige traject van 30EC. De voertaal van het programma is Engels.

Prof.dr. Arco Timmermans, hoogleraar van deze track, verzorgde het eerste college

Prof.dr. Arco Timmermans, hoogleraar van deze track, verzorgde het eerste college

Goede start

In het eerste college hebben de studenten kennis gemaakt met de verschillende manieren waarop er gekeken kan worden naar trends en maatschappelijke problemen. Daarbij is er speciale aandacht uitgegaan naar de relatie tussen experts en bestuurders.

Samenwerking

Het programma bestaat niet alleen uit traditionele onderwijsvormen (colleges en werkgroepen), maar richt zich ook op de praktijk (simulaties, excursies, case study sessies etc.). Daarnaast kunnen de studenten aan de hand van lezingen, debatten en andere activiteiten, kennismaken met de Gemeente Den Haag, ProDemos (Huis voor democratie en rechtsstaat), Huis van Europa en de Montesquieu Instituut. Ook zijn er samenwerkingsverbanden met het Leiden University College en het ‘Living Lab’ van het Centre for Innovation.

Docenten (tot nu toe bekend)

Arco Timmermans (BSK)
Sjoerd Louwaars (C4I)
Mark Reijnders (BSK)
Lieke Schreel (gastspreker)

Cursusinformatie

Klik op het filmpje voor een korte introductie van de Honours College Expertise in Practice: Advising on Dilemmas in Society.

Studenten kunnen zich 1x per jaar aanmelden voor een Honours College-traject. Meer informatie over de aanmelding- en selectieprocedure vindt u op de website van de Honours Academy.
 

Zie ook

Honours College
Bestuurskunde
Centre for Innovation
Leiden University College

Laatst Gewijzigd: 04-04-2014