Library Learning Centre Faculteit Governance and Global Affairs

Medewerkers en studenten van de Faculteit Governance and Global Affairs kunnen voortaan gebruikmaken van een eigen universiteitsbibliotheek: het Library Learning Centre in de hoofdvestiging aan de Schouwburgstraat.

Werkplekken en naslagcollecties

Het Library Learning Centre (LLC) is de zesde, bibliotheeklocatie van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). Er zijn 14 werkplekken met computer en er is een aantal comfortabele lees- en studieplekken. Tijdens openingsuren van het gebouw (maandag t/m donderdag van 8:00-22:00 uur en vrijdag van 8:00-20:00 uur) kunt u gebruik maken van deze faciliteiten en boeken afhalen of terugbrengen via een selfservice systeem met lockers. 

In het LLC staat een beperkte, niet uitleenbare collectie met de meest gebruikte naslagwerken en ander referentiemateriaal op de vakgebieden die in Den Haag worden bestudeerd en gedoceerd: bestuurskunde, politicologie, internationaal recht, geschiedenis en filosofie. U kunt dit materiaal raadplegen tussen 10:00-17:00 uur. Op die uren is er ook een bibliotheekmedewerker aanwezig om u te helpen en om uw vragen te beantwoorden.


Laat uw boeken uit Leiden naar Den Haag komen

Via de online Catalogus kunnen medewerkers en studenten elk moment van de dag overal via internet wetenschappelijk materiaal van de Universitaire Bibliotheken Leiden raadplegen en aanvragen. Materialen die uiterlijk 16:00 uur aangevraagd zijn liggen de volgende werkdag vanaf 13:00 uur klaar in de self-service lockers op de Faculteit Governance and Global Affairs. Het gaat hier om alle uitleenbare materialen van de Universiteitsbibliotheek en de Bibliotheken Rechten en Sociale Wetenschappen in Leiden. Bij aanvraag in de Catalogus ziet u bij deze materialen de optie voor Pickup Location: Faculteit Governance and Global Affairs.

Self-service

Het self-service systeem bij het LLC is hetzelfde dat gebruikt wordt in de Universiteitsbibliotheek Leiden. In het LLC staan 250 lockers, waaruit u zelf uw aangevraagde boeken kunt ophalen. Houdt de LU-Card voor de scanner en uw locker, met de boeken die u heeft aangevraagd erin, gaat open. Op dat moment registreert het systeem dat de materialen aan u uitgeleend zijn.

Ook goed om te weten....

Natuurlijk kunnen medewerkers en studenten van de Faculteit Governance and Global Affairs met hun LU-Card ook nog steeds gewoon in de universitaire bibliotheken in Leiden gebruik maken van de diensten, collecties en faciliteiten. En uiteraard hebben zij met hun ULCN-account van waar ter wereld ook toegang tot de omvangrijke digitale collecties van de bibliotheek. Via de Catalogus kunt u gebruik maken van 40.000 e-tijdschriften, 1.000.000 e-books en 500 databases. Op de website van de Universitaire Bibliotheken Leiden vindt u uitgebreide informatie over de diensten, collecties en faciliteiten, per bibliotheeklocatie. Ook krijgt u via de website rechtstreeks toegang tot de Catalogus.

Lees ook

Laatst Gewijzigd: 07-12-2015