PhD fase

Na de pre-PhD fase kan het dissertatietraject worden doorlopen in twee tot drie jaar. U blijft voor de helft van uw tijd beschikbaar voor uw werkzaamheden. De overige 50% wordt besteed aan het promotietraject. Daarnaast moet u rekenen op een wekelijkse investering van ongeveer 10 uur van uw eigen vrije tijd en een enkele week vakantie voor uw dissertatie.

Belangrijk is dat er focus en concentratie kan ontstaan. Daarom moet de beschikbare tijd voor de dissertatie worden gebundeld in aaneengesloten perioden. Bijvoorbeeld: donderdag-vrijdag-zaterdag-zondag. Of: zaterdag-zondag-maandag-dinsdag. Of: volledige week/maand/trimester besteden aan dissertatie - daarna week/maand/trimester besteden aan 'gewoon' werk.

De uiteindelijke duur van deze fase hangt af van uw competenties en de opzet van het onderzoek. Het doel is een compact en zo kort mogelijk traject te ontwerpen. Dat vergroot uw kans op succes. Er zijn dissertatietrajecten mogelijk waarbij de promovendus het onderzoeksthema zelf kiest. Daarnaast zijn er trajecten die vanuit de beroepspraktijk of kennisintensieve instellingen en organisaties worden ontworpen. Daar kunnen promovendi op intekenen.

Dissertatietraject in vogelvlucht

Lees meer informatie over het dissertatietraject in het stappen-overzicht.

Verdediging Pieter Slaman

Verdediging Pieter Slaman "Staat van de student".

 
Laatst Gewijzigd: 13-02-2015